Fläskfilé · Helgmat · Kött · Tessans Favoriter

Smördegsinbakad fläskfilé med ädelost

Inbakad fläskfilé

Att tillaga fläskfilén genom att baka in den i smördeg får den att kännas lite lyxigare!

Antal port: 4
Ugn: 200 grader

Ingredienser:

1 rulle färdig smördeg
500 g fläskfilé
Smör till stekning
Salt & peppar
140 g ädelost (Kvibille Gräddädel)
Ägg

Serveras med: Potatisgratäng, sås & sallad

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor. Bryn hastigt i het stekpanna med smör på bägge sidorna. Salta och peppra.
  2. Rulla ut smördegen och varva kött och ostskivor stående på smördegen. Rulla sedan ihop och nyp till kanterna.
  3. Pensla med ägg.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Smördegsinbakad fläskfilé med ädelost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *