Då testar jag att komma igång med bloggen igen, det brukar ju vara i ungefär två inlägg och sedan lägger jag ner, jag ska försöka att vara lite mer långlivad den här gången.
Ikväll bjuder jag på en jättegod fiskgratäng!
4 port
Ugn 200 grader (250 grader omgång 2)
Ingredienser
600 g fiskfilé (exempelvis torsk)
1/2 citron
salt,peppar
Pommes duchesse:
800 g potatis
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 äggulor
salt, peppar
Dillsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 dl spad från fisken
salt, peppar
1/2 dl hackad dill
1 dl riven ost
Serveras med: Sockerärtor & citron
Gör så här:
- Smörj formen och lägg i fisken. Pressa över citronsaften och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
OBS! Spara spadet till dillsåsen! - Skala potatisen, dela den i bitar och koka den i saltat vatten. Mosa potatisen när den blivit mjuk och tillsätt grädde, smör och äggulor. Smaka av med salt och peppar.
- Sås: Smält smöret och rör sedan i mjöl, mjölk, grädde och 1/2 dl fiskspad. Koka upp under omröring och koka sedan i cirka 5 minuter. Rör i dill och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och strö den rivna osten över. - Spritsa potatismos runt kanten och gratinera cirka 10 minuter på 250 grader.
Smaklig måltid!
/Tessan
Related Posts






