Fisk · Matlåda · Tessans Favoriter · Torsk · Varmrätt

Fiskgratäng

fiskgratäng

Då testar jag att komma igång med bloggen igen, det brukar ju vara i ungefär två inlägg och sedan lägger jag ner, jag ska försöka att vara lite mer långlivad den här gången.
Ikväll bjuder jag på en jättegod fiskgratäng!

4 port
Ugn 200 grader (250 grader omgång 2)

Ingredienser
600 g fiskfilé (exempelvis torsk)
1/2 citron
salt,peppar

Pommes duchesse:
800 g potatis
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 äggulor
salt, peppar

Dillsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 dl spad från fisken
salt, peppar
1/2 dl hackad dill
1 dl riven ost

Serveras med: Sockerärtor & citron

Gör så här:

  1. Smörj formen och lägg i fisken. Pressa över citronsaften och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
    OBS! Spara spadet till dillsåsen!
  2. Skala potatisen, dela den i bitar och koka den i saltat vatten. Mosa potatisen när den blivit mjuk och tillsätt grädde, smör och äggulor. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sås: Smält smöret och rör sedan i mjöl, mjölk, grädde och 1/2 dl fiskspad. Koka upp under omröring och koka sedan i cirka 5 minuter. Rör i dill och smaka av med salt och peppar.
    Häll såsen över fisken och strö den rivna osten över.
  4. Spritsa potatismos runt kanten och gratinera cirka 10 minuter på 250 grader.

Smaklig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *