Förrätt · Matlåda · Soppa · Tessans Favoriter · Varmrätt · Vegetariskt

Paprikasoppa med pizzasnurror

Paprikasoppa

Den här soppan är vår absoluta favoritsoppa och har varit det under en längre tid. Den fungerar lika bra som förrätt, lunch och även middag tack vare pizzasnurrorna som är väldigt mättande!
Denna soppan är ett absolut måste!
(Vill du ha en vegetarisk rätt plockar du bort salamin från pizzasnurrorna)

4 port
Ugn 225 grader

Ingredienser
Paprikasoppa:
4 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl créme fraiche
salt, peppar
1 msk vitvinsvinäger
1 påse salladslök

Pizzasnurror:
1 frp pizzadeg
1 dl tomatpuré
1 msk oregano
120 g salami (exkluderas vid vegetariskt måltid)
1 dl riven ost

Garnera med: Salladslöken

Gör så här:

  1. Tärna paprikorna, haka löken, vitlöken och morötterna. Bryn alla grönsaker i olivoljan i en kastrull. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt den fräsa med en stund.
    Häll sedan på buljongen och koka ca 10 minuter.
  2. Mixa soppan i en mixer och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Tillsätt créme fraiche och koka upp. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  3. Hacka salladslöken.
  4. Rulla ut pizzadegen och lägg på en plåt. Bred tomatpurén över hela degen och strö på oregano. Lägg salami och ost över halva degen. Vik sedan över den andra halvan av degen. Skär degen i 2 cm breda remsor och tvinna dem. Lägg dem sedan på plåten.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter.

Trevlig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Paprikasoppa med pizzasnurror

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *