Fisk · Helgmat · Lax · Matlåda · Matpaj · Midsommar · Paj · Påsk · Tessans Favoriter · Varmrätt

Laxpaj med romsås

Laxpaj med romsås

En supergod laxpaj som fungerar lika bra på middagsbordet som på midsommarfesten!

4 port
Ugn 200 grader

Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 g smör
3 msk kallt vatten

Fyllning:
300 g varmrökt lax
1 schalottenlök
2 dl riven ost
3 dl créme fraiche
3 ägg
1 msk dill
salt, peppar

Såsen:
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl créme fraiche
1 burk röd rom
salt, peppar

Serveras med: Grönsallad

Laxpaj

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till degen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och nagga hål i botten med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
  2. Mosa laxen med en gaffel. Finhacka schalottenlöken och stek den mjuk. Blanda den stekta löken med den varmrökta laxen och fördela ut allting i den förgräddade pajdegen.
  3. Vispa ihop ägg, créme fraiche, ost, hackad dill, salt och peppar. Häll detta över laxblandningen och ställ in i mitten av ugnen i 20-25 minuter (tills stanningen har stannat och fått en fin färg).
  4. Blanda gräddfil, créme fraiche och rom i en skål och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt tills pajen är färdig.

Trevlig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Laxpaj med romsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *