Billiga maträtter · Matlåda · Tessans Favoriter · Varmrätt · Vegetariskt

Pannkaka med krispiga kanter

Pannkaka med krispiga kanter

Med tre barn i familjen så händer det lite nu och då att det lagas pannkaka här hemma eftersom det är en av favoriterna. Pannkakor ska enligt vår smak vara tunna och ha krispiga kanter!

4-6 port

Ingredienser
4 ägg
16 dl mjölk
8 dl vetemjöl

Serveras med: Grädde & valfri sylt

Gör så här:

  1. Vispa ner äggen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör ner mjölet till en slät smet.
  2. Värm stekpannan, smält lite smör i stekpannan innan varje pannkaka som gräddas. För att få tunna pannkakor med krispiga kanter häller du smeten i mitten av stekpannan och sedan ”vickar” du stekpannan så att smeten åker ut på sidorna och täcker hela botten. När smeten stannat är det dags att vända, du kan lyfta lite på kanten med en stekspade för att se om pannkakan fått fin färg innan du vänder den.
  3. Servera med grädde och valfri sylt.

Trevlig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *