Bakverk · Blåbär · Kalas · Tårta · Tessans Favoriter

Marängtårta med blåbär

marängtårta

Idag ska vi äta ute på restaurang och för min del tror jag att det lutar åt oxfilé!
Här bjuder jag på ett recept på en marängtårta med blåbär i, men den funkar ju lika bra med andra bär!

12 bitar
Ugn: 150 grader

Ingredienser
Botten:
100 g rumsvarmt smör
1,5 d strösocker
5 st äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:
5 st äggvitor
2,5 dl strösocker
50 g mandelflingor

Fyllning:
3 dl vispgrädde
blåbär

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker poröst. Rör sedan ner en äggula i taget och tillsätt mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en slät smet.
  2. Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett fast skum, vispa sedan ner resten av sockret.
  3. Täck en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten på botten. Bred över marängen och strö över mandelflingor.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Lyft ur kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan försiktigt från papperet och låt den kallna.
  5. Dela kakan på mitten. Bred vispad grädde på ena halvan och fördela ut bären på grädden. Lyft sedan över den andra halvan och lägg den över blåbären.

Klar

att provsmaka!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *