Kött · Köttfärs · Lättlagat · Matlåda · Pasta · Tessans Favoriter · Varmrätt

Köttfärssås

Köttfärssås

Vi har haft svårt att göra en köttfärssås som vi tycker är god, det har varit mycket grädde och den har då bara känts flottig och dessutom har vi inte fått till någon bra smak. Men nu har vi äntligen en som vi gillar och som har mycket smak och är krämig och inte alls flottig!

4 port

Ingredienser
500-600 g köttfärs
1 gul lök
3 dl grädde
3 msk senap
1 vitlöksklyfta
1 dl krossad tomat
2 msk soja
2 msk tomatpuré
4 chilisås
2 köttbuljongtärningar
2 krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
1 dl vatten
1 krm salt

Serveras med: Pasta, grönsaker & ev. riven ost

Gör så här:

  1. Bryn köttfärsen i smör. Hacka lök och tillsätt den när köttfärsen nästan är färdigbrynt.
  2. Tillsätt vatten och köttbuljongtärningarna och låt koka några minuter.
  3. Tillsätt krossad tomat, soja, senap, tomatpuré, chilisås, vitlök, peppar och salt. Koka upp i några minuter under omröring.
  4. Tillsätt grädden och låt koka upp i några minuter.

Klart att servera!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *