Fisk · Matlåda · Torsk · Varmrätt

Torsk i ugnen

Fiskgratäng

Fisk försöker vi äta minst en gång i veckan! Idag blev det torsk i ugnen med potatismos.

4 port
Ugn 225 grader

Ingredienser
500 g torskfilé
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 msk maizena
3 dl matlagningsgrädde
2 dl prästost
1 1/2 tsk salt

Serveras med: Grönsaker och potatismos

Gör så här:

  1. Strö ca 1 tsk salt på fisken och lägg den sedan i en ugnssäker form.
  2. Skiva champinjonerna och fräs den i smör. Skala vitlöken och pressa ner den med champinjonerna och låt det steka ett par minuter.
  3. Krydda med 1/2 tsk salt. Häll i grädden och koka ett par minuter. Blanda maizena med lite vatten och rör ner i såsen så den blir tjockare.
  4. Häll svampsåsen över fisken och strö över osten.
  5. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Trevlig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *