Fisk försöker vi äta minst en gång i veckan! Idag blev det torsk i ugnen med potatismos.
4 port
Ugn 225 grader
Ingredienser
500 g torskfilé
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 msk maizena
3 dl matlagningsgrädde
2 dl prästost
1 1/2 tsk salt
Serveras med: Grönsaker och potatismos
Gör så här:
- Strö ca 1 tsk salt på fisken och lägg den sedan i en ugnssäker form.
- Skiva champinjonerna och fräs den i smör. Skala vitlöken och pressa ner den med champinjonerna och låt det steka ett par minuter.
- Krydda med 1/2 tsk salt. Häll i grädden och koka ett par minuter. Blanda maizena med lite vatten och rör ner i såsen så den blir tjockare.
- Häll svampsåsen över fisken och strö över osten.
- Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Trevlig måltid!
/Tessan
Related Posts






