Förrätt · Lättlagat · Tessans Favoriter · Veckans specialare

Västerbottentoast

Västerbottentoast

Efter en tur till pulkabacken med barnen och gårdagens hamburgare tills lunch så började vi fram emot kvällen bli sugen på ”veckans specialare”, det som någon av oss överraskar resten av familjen med. Ikväll blev det en förrätt, en västerbottentoast. Förra veckan när vi var på restaurang så valde vi en förrätt som vi tyckte vad god och som vi idag försökte efterlikna och det gick bra, det var lika gott den här gången.

4 port
Ugn: 200 grader

Ingredienser
100 g philadelpiaost med vitlök och örter
100 g riven västerbottenost
löjrom
1 rödlök
2 dl créme fraiche
4 st formfranskor


Gör så här:

  1. Skär bort kanterna från brödet och bred på ordentligt med philadelpiaost.
  2. Strö västerbottenosten över philadelpiaosten tills det täcker hela brödet.
  3. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 5-10 minuter så att osten smälter och får lite färg.
  4. Lägg en klick créme fraiche och rom uppe på toasten och strö över hackad rödlök.

Supergott!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *