Kött · Sås till kött · Smått & Gott · Tessans Favoriter · Varmrätt

Marinad till kött

Marinad till kött

Vi gör alltid egen marinad när vi äter kött. Hur gör du? Här kommer två marinader som vi har använt oss av. Nu kör vi mest på den 1:a, den andra var länge sedan vi gjorde så det är kanske dags att prova den igen.


Marinad 1:

1 dl matolja
3 msk kinesisk soja
3 msk sweet chili
1 tsk sambal oelek
2 st vitlök (pressad)
1 tsk grillkrydda

 Gör så här:

  1. Blanda ihop allt i en bunke och lägg ner köttet och låt stå. Ju längre det står, desto mer smak får köttet.

 

Marinad 2:
0,5 dl olja
1 msk chilisås
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk citronpeppar

Gör då här:

  1. Blanda ihop allt i en bunke och lägg ner köttet och låt stå. Ju längre det står, desto mer smak får köttet.

 

Hoppas det smakar!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *