Kyckling · Lättlagat · Matlåda · Tessans Favoriter · Varmrätt

Flygande Jakob

flygande jakob

Idag blev det en klassiker, flygande Jakob. Det är väldigt länge sedan vi åt den här rätten och jag hade för mig att jag inte var så förtjust i den men den var jättegod. Även barnen tyckte den var god och ett tips om det är barn som ska äta rätten är att ta lite mer banan eftersom bananerna lätt blir en favorit i den här rätten.

4 port
Ugn: 225 grader

Ingredienser
600-700 g kycklingfilé
1 pkt bacon
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
1/2 dl chilisås
2 bananer
1 dl salta jordnötter

Serveras med: Ris och valfria grönsaker.

Flygande Jakob


Gör så här:

  1. Dela kycklingen i bitar och bryn dom i smör och lägg dom sedan i en ugnsfast form.
  2. Vispa ihop créme fraiche, chilisås och grädde i en bunke, jag brukar vispa ett tag med en handvisp så att såsen blir lite tjockare.
  3. Dela bananerna och lägg dom på kycklingen och häll över såsen.
  4. Ställ in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Strimla bacon och stek det i stekpanna.
  6. När kycklingen varit i ugnen ca 10 minuter strör du på bacon och jordnötter uppe på och ställer sedan tillbaka formen i ugnen i ytterligare 10 minuter.

Trevlig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *