Äpplen · Efterrätt · Tessans Favoriter · Veckans specialare

God äppelpaj i glas

Äppelpaj2

Idag var det mannen som överraskade med veckans specialare och då det varit förrätter de senaste gångerna hade han idag valt en jättegod efterrätt!

4-6 port
Ugn: 200 grader

Ingredienser
5 äpplen
6 msk farinsocker
1 tsk kanel
3 dl grädde
1 dl florsocker
8 digestivekex
kolasås

Gör så här:

  1. Skala äpplena och tärna dom. Blanda dom sedan med farinsocker och kanel i en bunke.
  2. Lägg blandningen i en form och lägg aluminiumfolie över formen.
  3. Ställ in i ugnen i 25 minuter. Låt det sedan svalna.
  4. Vispa grädde och florsocker hårt.
  5. Smula digestivekexen.
  6. Varva mellan att klicka i grädde, lägga i äpplen, ringla över kolasås och smula över digestivekex tills glaset är fullt.

Klart att servera!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *