Kyckling · Matlåda · Matpaj · Paj · Tessans Favoriter · Varmrätt

Kycklingpaj

Kycklingpaj

En enkel och jättegod rätt som räcker till många! Är man en stor familj är det här ett måste på matbordet, för den mindre familjen räcker det även till lunch dagen efter. Hemma hos oss så tycker inte barnen om alltför stark mat så vi vuxna får hålla igen lite på sambal oelek när vi gör detta, då räcker det med 2 tsk. Men gillar man stark mat så funkar 3 tsk alldeles utmärkt.

6-8 portioner
Ugn: 200 grader

Ingredienser
Deg:
5 dl vetemjöl
250 g smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten

Fyllning:
700 g kycklingfilé
5 dl créme fraiche
2-3 tsk sambal oelek
1 rödlök (liten)
1/2 dl sweet chili
2 msk maizena
salt
mozarella

Serveras med: Sallad

Gör så här:

  1. Tärna smöret i mindre bitar och blanda smör, vetemjöl,  salt & vatten till en deg och platta ut i en form med avtagbar kant. Ställ in i kylskåpet.
  2. Dela kycklingen i små bitar & hacka löken.
  3. Bryn kycklingen och lägg i löken och låt den steka med en stund.
  4. Blanda ner créme fraiche, sweet chili och sambal. Smaka av med salt. Koka upp och tillsätt maizena och låt sedan sjuda i ca 10 minuter.
  5. Fyll pajskalet med kycklingröran och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Riv mozarella och strö över pajen och låt den grädda i ytterligare 10 minuter (tills osten fått fin färg).

Ät och njut!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *