Den här veckan hade vi middagsgäster så veckans specialare blev en efterrätt efter att vi hade njutit av denna middag. Barnen (som inte är riktigt lika förälskade i ”riktigt” kött) åt glatt av köttbullarna som serverades.
Ett stort plus med denna efterrätt är att man kan förbereda den ett tag innan gästerna kommer.
4 port
Ingredienser
100 g vit blockchoklad
2 dl créme fraiche
2 limefrukter
3/4 dl hallonsylt
2 passionsfrukter
Gör så här:
- Smält blockchokladen och blanda den med créme fraiche och klicka ner blandningen i serveringsglas.
- Riv skalet från limefrukterna och pressa ur saften och blanda med hallonsylten. Fördela ut hallonsylten i glasen ovanpå chokladblandningen.
- Strö lite av det rivna limeskalet på hallonsylten.
- Gröp ur kärnorna från passionsfrukten och lägg dom på sylten i glasen.
- Låt stå i kylen minst 2-3 timmar innan servering.
Ät & njut!
/Tessan
Related Posts







One thought on “Vit choklad med hallon & lime”