Billiga maträtter · Matlåda · Tessans Favoriter · Varmrätt · Vegetariskt

Potatisbullar

potatisbullar

Idag var det dags för mellanbarnet att få nya kläder, han brukar tycka om att följa med mamma och handla men han har tydligen vuxit upp och var inte alls speciellt road idag. Jag lyckades få honom att välja ut lite kläder men det hade behövts mer men lusten hos nioåringen hade försvunnit så vi får ta det en annan dag.

Idag lagade vi en familjefavorit, potatisbullar med bacon i. Det är en rätt som inte är den roligaste att tillaga, det är lite pyssel med den men det är alltid värt besväret eftersom alla här hemma äter glupskt när det serveras.

Rätten kan även serveras vegetarisk genom att välja bort bacon.

4 port

Ingredienser
16 medelstora potatisar
2 msk smör
2 ägg
vitpeppar
1 gul lök
280 g bacon (utesluts om rätten ska vara vegetarisk)
1/2 tsk svartpeppar
ströbröd

Serveras med: Rivna morötter & lingonsylt

Gör så här:

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka tills den blivit mjuk i saltat vatten.
  2. Hacka lök och dela baconet i mindre bitar och fräs blandningen och krydda med svartpeppar. Låt blandningen svalna.
  3. Mosa potatisen med en elvisp och blanda ner smör, ägg och vitpeppar.
  4. Lägg upp hälften av moset på en skärbräda och forma det till en rulle, dela rullen i ca 10-12 lika stora bitar. Gör en grop i varje potatisbulle och lägg i lite fyllning och täck det sedan med moset. Jag brukar rulla hela bullen och sedan platta till den. Gör likadant med resten av moset. Blir det fyllning kvar så spara det till att ha på sidan som tillbehör till potatisbullarna.
  5. Panera bullarna i ströbrödet och stek dom gyllenbruna i en stekpanna. Se till att dom får en yta innan du vänder på dom, annars får dom svårt att hålla ihop.

Smaklig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *