Billiga maträtter · Lättlagat · Matlåda · Tessans Favoriter · Varmrätt · Vegetariskt

Fläskpannkaka/ Tjockpannkaka

tjockpannkaka

Medan mannen jobbar över passar jag på att tillaga en utav barnens favoriträtter här hemma, fläskpannkaka, och det var lika gott som vanligt. Rätten blir lätt vegetariskt om man plockar bort fläsket.

Nu är det dags för mig att fortsätta storstädningen på kontoret som sakta med säkert går framåt.

4 port
Ugn: 225 grader

Ingredienser
4 ägg
16 dl mjölk
8 dl mjöl
1/2 tsk socker
sidfläsk (utesluts om rätten ska vara vegetarisk)

Serveras med: Valfri sylt

Gör så här:

  1. Vispa äggen i en bunke och blanda ner mjölken.
  2. Tillsätt mjöl, hälften åt gången och vispa så att klumparna försvinner.
  3. Tillsätt lite socker och rör igen.
  4. Låt smeten vila en stund.
  5. Dela fläsket i mindre bitar och stek dom i stekpanna.
  6. Blanda ner fläsket i smeten och häll allt i en smord ugnsplåt.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

Smaklig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *