Bakverk · Choklad · Kalas · Veckans specialare

Schweizernötscookie

Schweizernötscookie

Redan tisdag! Eftersom jag inte uppdaterade så flitigt i helgen så tänkte jag dela med mig av veckans specialare som vi gjorde i lördags.
Först åt vi inbakad fläskfilé med potatisgratäng och den här såsen! Mums!
Sedan avslutade vi med den här kakan.

12-14 bitar
Ugn: 175 grader

Ingredienser
200 g chokladkaka (Schweizernöt)
175 g smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 3/4 dl vetemjöl

Serveras med: Vaniljglass eller grädde

Gör så här:

  1. Hacka chokladen grovt men se till att spara ca 4 rutor av chokladen till garneringen.
  2. Vispa rumsvarmt smör, socker och farinsocker pösigt och blanda sedan ner ägget.
  3. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn, och vetemjöl och blanda allt till en deg.
  4. Blanda ner den hackade chokladen i degen.
  5. Fördela degen i en bröad form med avtagbara kanter och lägg över chokladen som du sparat till garneringen.
  6. Grädda längst ner i ugnen i 30 minuter och låt sedan kakan svalna i formen.

Hoppas det smakar!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *