Idag gjorde vi det enkelt för oss genom att steka lite fläskfilé som vi åt tillsammans med strips, bea sås och sallad. Nu börjar vi längta till grillsäsongen kommer igång. I veckan har snön tinat bort väldigt fort, men än är allt inte borta här uppe i norr, men snart åker grillen fram.
Denna veckan var det mannens tur att fixa veckans specialare och han gjorde en Toast Skagen, som alltid är supergott!
4 port
Ingredienser
4 skivor formfranska
200 g räkor
1,5 dl majonnäs
1,5 dl créme fraiche
1/2 rödlök
citron
dill
stenbitsrom (smaka av)
salt & peppar
Serveras med: Dillkvist, stenbitsrom & citron
Gör så här:
- Rör ihop créme fraiche och majonnäs och blanda ner räkorna.
- Hacka rödlök och dill, spara några dillkvistar till garnering.
- Blanda lök, dill och rom med räkröran. Spara även rom till garnering.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär bort kanterna på formfranskan och smörstek skivorna så att dom blir gyllenbruna.
- Fördela räkröran på brödet och dekorera med stenbitsrom, en citronskiva och en dillkvist.
Njut!
/Tessan
Related Posts







One thought on “Toast Skagen”