Förrätt · Räkor · Tessans Favoriter · Veckans specialare

Toast Skagen

Toast Skagen

Idag gjorde vi det enkelt för oss genom att steka lite fläskfilé som vi åt tillsammans med strips, bea sås och sallad. Nu börjar vi längta till grillsäsongen kommer igång. I veckan har snön tinat bort väldigt fort, men än är allt inte borta här uppe i norr, men snart åker grillen fram.

Denna veckan var det mannens tur att fixa veckans specialare och han gjorde en Toast Skagen, som alltid är supergott!

4 port

Ingredienser
4 skivor formfranska
200 g räkor
1,5 dl majonnäs
1,5 dl créme fraiche
1/2 rödlök
citron
dill
stenbitsrom (smaka av)
salt & peppar

Serveras med: Dillkvist, stenbitsrom & citron

Gör så här:

  1. Rör ihop créme fraiche och majonnäs och blanda ner räkorna.
  2. Hacka rödlök och dill, spara några dillkvistar till garnering.
  3. Blanda lök, dill och rom med räkröran. Spara även rom till garnering.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär bort kanterna på formfranskan och smörstek skivorna så att dom blir gyllenbruna.
  6. Fördela räkröran på brödet och dekorera med stenbitsrom, en citronskiva och en dillkvist.

Njut!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Toast Skagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *