Kärleksmums! Ett väldigt lätt och väldigt gott bakverk och en riktig klassiker.
Nästa helg tänkte vi bjuda hem lite gäster så då passar jag på att påbörja lite av bakningen redan nu så idag tog jag tag med kärleksmumsen. Jag valde att ha lite blandad färg på strösslet eftersom det är påsk nästa helg.
Kärleksmums kan man förbereda i förväg och sedan frysa in tills dess att man ska bjuda på det.
1 långpanna
Ugn: 175 grader
Ingredienser
100 g margarin
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 msk kakao
Glasyr:
500 g florsocker
8 msk kallt kaffe
8 msk smält smör
3 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Garnera med: Kokosflingor eller strössel
Gör så här:
- Smält smöret och blanda ägg och socker poröst med en elvisp.
- Blanda mjöl och bakpulver i en bunke för sig.
- Häll ner smöret och mjölken i äggsmeten och blanda.
- Blanda ner mjölet och bakpulvret med resten av smeten och blanda sedan i kakao så att smeten blir lite mörkare.
- Smörj och bröa en långpanna och häll ner smeten i den och fördela ut den i ett jämnt lager.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Blanda ingredienserna till glasyren så du får en lagom fast smet.
- Häll glasyren över den färdiggräddade kakan.
- Låt den svalna en kort stund innan du garnerar med kokosflingor eller strössel, gör man det för tidigt finns det risk att garneringen sjunker ner i glasyren och görs det för sent så har glasyren hunnit stelna och då ramlar garneringen av.
Ät & njut!
/Tessan
Related Posts






