Billiga maträtter · Kött · Köttfärs · Matlåda · Tessans Favoriter · Varmrätt

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Nu är det några dagar sedan uppdatering. Det har varit fullt upp på jobbet vilket inneburit en hel del kvällsjobb som i sin tur innebär att jag inte haft tid att uppdatera, men här kommer ett recept på köttfärslimpa som vi åt i tisdags. En rätt som hela familjen gillar!

6 port
Ugn: 200 grader

Ingredienser
700-800 g köttfärs
1 st lök
2 st ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 dl grädde
salt & vitpeppar
smör
kinesisk soja

Gräddsås:
0,5 dl vatten
stekskyn från köttfärslimpan
2,5 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
2 dl grädde
maizena
1/2 – 1 msk kalvfond (smaka av)
kinesisk soja

Serveras med: Potatis, lingonsylt & rivna morötter

Gör så här:

  1. Blanda ströbröd, mjölk, grädde, ägg, salt och vitpeppar i en skål och låt stå i ett par minuter.
  2. Riv löken och blanda ner. Tillsätt köttfärs och blanda väl med en elvisp.
  3. Smörj en långpanna och forma smeten till en limpa och lägg på plåten.
  4. Smält lite smör och blanda i soja och pensla köttfärslimpan med blandningen.
  5. Grädda i ca 40 minuter mitt i ugnen.

    Gräddsås:

  6. Späd stekskyn som blir kvar i plåten efter att köttfärslimpan är klar med ca 0,5 dl vatten.
  7. Sila skyn.
  8. Häll upp cirka 2,5 dl vatten i en kastrull tillsammans med 1/2 köttbuljongtärning och värm upp.
  9. Häll i stekskyn.
  10. Tillsätt grädden och låt koka upp.
  11. Tillsätt maizena för att få såsen tjockare och smaksätt med kalvfond, måttet som är angivet är ungefärligt, det bästa är att smaka av. Jag brukar även hälla i lite soja i såsen för att den ska få finare färg.

Hoppas det smakar!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *