Billiga maträtter · Korv · Kött · Lättlagat · Matlåda · Tessans Favoriter · Varmrätt

Ugnsfalukorv

ugnsfalukorv

Billigt, enkelt, lite ingredienser och jättegott!
Nu var det ett tag sedan vi åt ugnsfalukorv men det är lika gott varje gång.
Nu är det alltså skärtorsdag och barnen går på påsklov så efter helgen åker dom till sin mormor 10 mil bort för att skämmas bort och själv ska vi försöka jobba bort en massa arbete som vi har på företaget.

4 port
Ugn: 225 grader

Ingredienser
1 st falukorvring
senap
ketchup
1 lök
2 tomater
riven ost

Serveras med: Potatismos

Gör så här:

  1. Skär ganska djupa snitt i med ca 1,5 cm mellanrum i korvringen.
  2. Spruta lite ketchup och senap i snittet mellan varje korvskiva.
  3. Skiva löken och tomaterna.
  4. Varva lök och tomat mellan korvskivorna.
  5. Lägg över korven i en smord ugnssäker form och lägg även ner lök och tomater som blivit över.
  6. Strö riven ost över korven.
  7. Tillaga korven mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Trevlig Påsk!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *