Bakverk · Banan · Choklad · Efterrätt · Helgmat · Kalas · Påsk · Tårta

Påsktårta

Påsktårta

Jag är verkligen ingen tårtspecialist så den här tårtan blev jag faktiskt nöjd med!
Jag håller på att testa mig fram till bra fyllningar, den här gången testade jag med smakerna banan och choklad eftersom det är väldigt gott ihop.

Ingredienser

Bananfyllning
2 msk marsanpulver
2 dl grädde
1 banan

Chokladfyllning
1 dl kakao
1 dl socker
3 dl grädde

Cream Chesse på toppen
200 g philadelpiaost
1 dl kesella
1 dl florsocker

Garnera med: Chokladpinnar, kinderägg, godisäg, strössel och ett fint band att knyta runt tårtan.

Gör så här:

  1. Bananfyllning:
    Vispa grädden. Mosa bananen och rör ihop den med marsanpulver. Rör ner bananblandningen i grädden. Smaka av och tillsätt ev. mer banan om det smakar för lite.
  2. Chokladfyllning:
    Blanda socker och kakao och blanda ner grädden. Låt stå i kylen i ca 30 minuter och vispa sedan upp fyllningen med en elvisp.
  3. Cream Cheese:
    Blanda philadelpiaost och florsocker och rör ner kesellan.
  4. Till tårtbotten använde jag mig av en vanlig sockerkaka och delade den i tre delar.
  5. Fyll ena lagret med bananfyllning och det andra med chokladfyllning och spackla sedan tårtan med Cream cheese.
  6. Garnera tårtan direkt alt. låt den stå i kylen om den ska äta dagen efter och garnera den då istället.

Hoppas det smakar!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *