Förrätt · Helgmat · Midsommar · Paj · Påsk · Tessans Favoriter · Veckans specialare

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Den här helgen har vi ätit en hel del smaskigt men vi måste ju även ha en veckans specialare och vi tänkte att så här till påsk så passar det ju bra med en västerbottenpaj. Den är ju så ljuvlig att äta!

Ugn: 175 grader

Ingredienser
125 g smör
3 dl mjöl
2 msk vatten
3 ägg
2 dl grädde
150 g västerbottenost
salt & peppar

Serveras med: Gräddfil, hackad rödlök och hackad gräslök

Västerbottenpaj

Gör så här:

  1. Dela smöret i mindre bitar och blanda smör, mjöl och vatten till en deg. Låt degen stå svalt i kylen i ca 15 minuter.
  2. Tryck ut degen i formen och upp på kanterna och nagga hål i degen med en gaffel.
  3. Förgrädda i ugnen i 10 minuter.
  4. Rör ihop riven västerbottenost, ägg och grädde och fyll pajskalet med blandningen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Ät & njut!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *