Bakverk · Choklad · Kalas · Tessans Favoriter

Chokladbollar

chokladbollar

På mellanbarnets kalas fanns det så klart chokladbollar som jag hade bakat tillsammans med barnen dagen innan. Vi brukar ha pärlsocker runt dom men för att då lite mer färg så valde vi strössel den här gången istället.

Ingredienser
100 g smör
1 1/2 dl socker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
pärlsocker eller strössel

Gör så här:

  1. Blanda rumsvarmt smör, socker och havregryn i en bunke.
  2. Blanda ner vaniljsocker, kakao och kaffe.
  3. Rulla blandningen till runda chokladbollar och rulla sedan bollarna i pärlsocker alternativt strössel.
  4. Låt stå i kylen tills chokladbollarna ska serveras.

Ät & njut!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *