Billiga maträtter · Korv · Kött · Lättlagat · Matlåda · Tessans Favoriter · Varmrätt

Tunnbrödrulle

Tunnbrödrulle

Äntligen börjar det torka upp ordentligt ute. Igår hade vi kanonväder här så vi passade på och kratta lite på tomten där det var hyffsat torrt. Det är så härligt på våren när solen kommer fram och man känner att man bara vill ut i trädgården och fixa.

Idag åt vi tunnbrödrulle till middag. Det var länge sedan nu och det var riktigt gott!

4 port

Ingredienser

potatis för 4 pers.
mjölk
8 st korvar (grill- eller kokt)
smör
salt & vitpeppar
8 st mjukt tunnbröd

Serveras med: Ex. grönsallad, ketchup, senap & räksallad

Gör så här:

  1. Skala och dela potatisarna i mindre bitar och koka tills dom blivit mjuka.
  2. Häll av vattnet från potatisarna och värm en skvätt mjölk.
  3. Lägg en rejäl klick smör bland potatisarna och häll på lite av den varma mjölken och vispa med en elvisp. Var försiktig med mjölken så att du inte häller på för mycket på en gång. Ta lite i taget tills du tycker att moset fått bra konsistens. Salta och peppra efter smak.
  4. Stek alt. koka korven.
  5. Lägg en klick mos på en tunnbrödskiva (vi brukar smöra tunnbrödet innan men det är en smaksak). Lägg sedan en korv på moset och lägg på annat som du tycker är gott, exempelvis grönsallad, ketchup, senap och räksallad och vik tunnbrödet över så att du får en rulle.

Klart att äta!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *