Kött · Köttfärs · Lättlagat · Taco · Tessans Favoriter · Varmrätt

Nachos

nachos

Idag var det ”nachofredag” här hemma. Det blir ju gärna tacoinspirerat på fredagar eftersom det både är gott och snabblagat och vi är ju inte ensamma i Sverige på att köra taco på fredag 😉

Ikväll tänker vi bara lata oss framför tv´n och titta på Let´s Dance och halvslumra i soffan. Fredagar är helt enkelt bästa dan på veckan!

6 port
Ugn: 200 grader

Ingredienser

800 g nötfärs
2 påsar tacokrydda
vatten
1 burk tacosås (medium)
nachochips
1 st salladshuvud
3 st tomater
0,5 st gurka
1 burk majskorn
1 st rödlök
riven ost

Serveras med: Gräddfil & guacamole

Gör så här:

  1. Stek nötfärsen och tillsätt tacokrydda och vatten och låt puttra tills vattnet är borta.
  2. Täck en långpanna med bakplåtspapper och sprid ut chipsen.
  3. Fördela tacofärsen över chipsen, klicka på tacosås och strö över riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 5-10 minuter (tills osten smält).
  5. Hacka salladshuvud, tomater, gurka och rödlök och servera i skålar tillsammans med majsen.

Nu är det bara att hugga in!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *