Kalas · Midsommar · Påsk · Smått & Gott · Tessans Favoriter · Veckans specialare

Monicas smörgåstårta

Smörgåstårta

Smörgåstårta är så gudomligt gott men tidigare när jag försökte göra dessa hittade jag inga recept där jag kände ”Wow” utan alla smörgåstårtor jag gjorde blev ”medelmåttiga”. Tills för flera år sedan då jag hade en arbetskamrat som tidigare arbetat på café. Jag frågade henne inför ett kalas om hon hade något bra tips på en god smörgåstårta och fick då det här receptet å gissa om jag blev glatt överraskad när jag gjorde den!
Det här är den godaste smörgåstårta jag ätit och jag gör den varje gång det är dags för smörgåstårta och de som smakat den tycker också att det är den godaste dom ätit.

Prova den gärna och är det så att du sitter på ett smörgåstårterecept som klår denna så skulle jag bli väldigt glad om jag fick ta del av det receptet eftersom jag är en riktig ”succer” för smörgåstårtor!

Receptet har fått sitt namn efter min arbetskamrat som gav mig receptet. Ett stort tack Monica!

smörgåstårta2

Ca 10-12 bitar

Ingredienser

200 g rydbergs ishavsröra
räkor
1/2 burk vit ishavsrom
1 st rödlök
1,5 dl créme fraiche
1,5 dl majonäs
200 g räkmjukost
2 paket formfranska (36 skivor)

Dekoration (valfritt efter smak, jag använder följande):
1 dl créme fraiche
1 dl majonäs
ägg
räkor
gurka
persilja
småtomater
paprika

Gör så här:

  1. Hacka rödlöken och blanda alla ingredienserna i en bunke. Hur mycket räkor man vill ha i är en smaksak.
  2. Lägg nio skivor formfranska och bred ut en tredjedel av fyllningen som första lager. Lägg nio skivor till och ta nu hälften av fyllningen som är kvar och bred över brödet. Lägg sedan ytterligare nio skivor och bred över det sista som är kvar av fyllningen. Avsluta med att lägga ytterligare ett lager av nio brödskivor.
  3. Jämna till kanterna på smörgåstårta genom att skära dom raka med en kniv.
  4. Blanda 1 dl créme fraiche och 1 dl majonäs i en bunke och bred ett tunt lager över och runt hela smörgåstårtan.
  5. Dekorera tårtan med valfri dekoration.

NJUT!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *