Igår testade jag en ny variant av röra genom att blanda ihop alla ingredienser till en gubbröra men jag skippade ansjovisfiléerna. Sedan stekte vi bröd och garnerade röran med rom och gräslök, det blev riktigt gott faktiskt. Det är nästan så att jag hade kunnat ha lite mer rödlök i röran.
4 port
Ingredienser
4 hårdkokta ägg
1/2 rödlök
3 msk créme fraiche
2 msk majonäs
1/2 dl gräslök
1 burk röd rom
salt, peppar
4 skivor formfranska
(Om du vill ha en klassisk gubbröra blandar du i 1 burk grovt hackade ansjovisfiléer)
Garnera med: Rom och gräslök
Servera med: En bit stekt formfranska.
Gör så här:
- Hacka rödlök, gräslök och ägg i små bitar.
- Blanda med créme fraiche, majonäs, gräslök och halva burken med rom.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt stå i kylen innan servering.
- När det är dags för servering skär du bort kanterna från 4 formbröd och steker dessa i smör så att dom får fin färg på båda sidorna. Dela sedan brödet i två delar.
Klart att servera!
/Tessan
Related Posts






