Helgmat · Kyckling · Plockmat · Smått & Gott · Tessans Favoriter · Varmrätt

Paprikagömma med kyckling

paprikagömmor

Här kommer ett tips på ett tillbehör t.ex. när man grillar eller att ha som en rätt på bordet när man vill ha lite plockmat att bjuda på.
Det är lite kul att servera maten så här i paprikor, tidigare har jag även kärnat ut paprikor och haft dom råa och serverat en blandsallad i dom, det blir lite roligare.

8 st
Ugn: 200 grader

Ingredienser

4 röda paprikor
4 gula paprikor
4 kycklingfiléer
200 g fetaost
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1/2 dl hackad basilika
salt & peppar

Gör så här:

  1. Skär av ”hatten” på paprikorna och kärna ur dom.
  2. Skär kycklingfiléerna i små bitar och skär fetaosten i små tärningar.
  3. Skala och hacka rödlöken.
  4. Stek rödlöken tillsammans med pressad vitlök utan att den får färg.
  5. Tillsätt kyckling och basilika och låt puttra ca 10 minuter.
  6. Vänd ner fetaosten.
  7. Fördela kycklingblandningen i paprikorna och ställ dom i en ugnsfast form. Häll ca 1,5 dl vatten i botten på formen. Lägg ”hattarna” bredvid och tillaga mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  8. Om ”hattarna” börjar få färg innan tiden gått ut så kan man plocka ut dom innan.

Klart att servera!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *