Kött · Köttfärs · Matlåda · Tessans Favoriter · Varmrätt

Kålpudding

kålpudding

En maträtt som även räcker till matlådan!
Nu är det dags för en klassiker och en riktigt god sådan. Det är inte många maträtter som alla fem i vår familj gillar, men det här är en sådan. Alla äter för glatta livet när det serveras.

4-6 port
Ugn: 175 grader

Ingredienser

1 kg vitkål
2 msk ljus sirap
ca 500 g köttfärs
2 dl grädde
1 msk soja
2 msk kalvfond
1 lök
3 msk ströbröd
0,5 dl vatten
salt & vitpeppar

Serveras med: Potatis, gräddsås och rårörda lingon.

Gör så här:

  1. Skär kålen i mindre bitar och fräs den sedan i lite smör.
  2. Tillsätt 1 msk sirap och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda köttfärs, soja, grädde, kalvfond och 1 msk sirap.
  4. Hacka löken och tillsätt även den tillsammans med ströbröd och vatten.
  5. Blanda allt ordentligt och krydda med salt & peppar.
  6. Rör ner 2/3 av kålen i färsen och lägg i en ugnsform och lägg sedan resterande kål uppepå.
  7. Ställ in i ugnen i ca 40 minuter.

Middagen är klar!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *