Bakverk · Blåbär · Efterrätt · Kalas · Paj · Tessans Favoriter · Veckans specialare

Blåbärspaj

Blåbärspaj

Idag har vi rensat ur en massa skräp ur garaget. Tänk att man gör det varje år och ändå är det lika mycket att rensa ut nästa år, vart kommer alla grejer ifrån?!

Den här bärpajen är den absolut godaste pajen som jag har ätit och den är så otroligt enkel att göra.
Skynda dig att ställa in pajen i ugnen annars finns det risk att du äter upp all smuldeg!!

Ugn: 225 grader

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
175 g smör
4 dl blåbär

Smuldeg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g smör

Serveras med: Vaniljkräm

Gör så här:

  1. Pajdeg: Smält smöret.
  2. Blanda ihop det smälta smöret med mjöl, socker, bakpulver och salt.
  3. Tryck ut degen i en smord pajform.
  4. Fyll skalet med ca 4 dl blåbär.
  5. Smuldeg: Blanda havregryn, mjöl och socker i en burke.
  6. Lägg i rumsvarmt smör skuret i små bitar.
  7. Arbeta ihop till en deg.
  8. Fördela smuldegen över blåbären i pajformen.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Får pajen fort färg kan man lägga över folie.

Ät & Njut!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *