Fisk · Lättlagat · Lax · Matlåda · Pasta · Tessans Favoriter · Varmrätt

Pastasås med lax

laxpasta

Pastasåser kan man variera i det oändliga. Jag brukar använda créme fraiche, grädde och fond som bas och sedan varierar jag mellan exempelvis kött eller fisk för att få den lite mer matig. Här kommer ett recept på en god pastasås med lax i.

4 port

Ingredienser

4 st portionsbitar lax
1 purjolök
2 dl créme fraiche
3 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt & peppar

Serveras med: Pasta & sallad

Gör så här:

  1. Dela laxen i mindre bitar och hacka purjolöken.
  2. Stek lök och lägg sedan ner laxen.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. När laxen fått fin färg och är genomstekt blandar du ner créme fraiche, grädde och buljong.
  5. Låt sjuda en stund och smaka av såsen med salt och peppar.

Trevlig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *