Bakverk · Banan · Efterrätt · Kalas · Paj · Tessans Favoriter

Banoffee paj

banoffe paj

Banoffe paj… den omtalade pajen som i alla fall jag gör alldeles för sällan just för att jag inte orkar vänta på att den kondenserade mjölken ska koka i två timmar 😉

När jag väl tar mig tid att göra den så är den ju alltid lika god att smaska i sig.

Ingredienser

1 burk kondenserad mjölk
100 g smör
400 g digestivekex
150 g smör
3 st bananer
2 dl vispgrädde
1 st dubbeldaim

Gör så här:

  1. Lägg hela burken med den kondenserade mjölken i en kastrull och täck den med vatten.
  2. Koka upp och låt småkoka i 2 timmar (se till så att burken hela tiden är täckt med vatten).
  3. Smält smöret och krossa digestivekexen.
  4. Blanda ihop smör och digestivekross och tryck ut smulorna i botten av en rund bakform med avtagbara kanter.
  5. Ställ i kylen.
  6. När den kondenserade mjölken kokat färdigt fyller du kastrullen med kallt vatten och låter den svalna.
  7. Ta ut digestivebotten från kylen och täck den med den kondenserade mjölken.
  8. Skiva bananerna och lägg hälften dessa på den kondenserade mjölken.
  9. Vispa grädden och bred ut den ovanpå bananerna.
  10. Krossa daimen och strö den över grädden.

Njut!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Banoffee paj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *