Fläskfilé · Gryta · Kött · Tessans Favoriter · Varmrätt

Fläskfilégryta med tomat och ärtor

Fläskfilegryta med ärtor

Semestern är slut, barnen börjar snart skolan och hösten närmar sig med stormsteg. Vad är då bättre än en härlig fläskfilégryta. Receptet fick jag från svärmor för länge sedan då hon bjöd oss på detta en helg.

Ingredienser

ca 600 g fläskfilé
ca 200 g champinjoner
salt, peppar
1 1/2 dl vatten
2-3 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
ca 2 tsk kalvfond
250 g gröna ärtor
tomat

Serveras med kokt potatis och sallad.

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilén och skär den i cm-tjocka skivor och krydda med salt och peppar.
  2. Skiva champinjonerna.
  3. Bryn fläskfilén och svampen i omgångar i en stekpanna och flytta sedan över det i en gryta.
  4. Tillsätt vatten i stekpannan och vispa runt lite och häll det i grytan.
  5. Häll vetemjöl i grytan och rör om allt och låt koka upp.
  6. Tillsätt grädde och kalvfond och låt sjuda ca 10 minuter under lock.
  7. Dela tomaten i klyftor och lägg i grytan tillsammans med de upptinade ärtorna så att de får lite värme innan du serverar.

Trevlig måltid!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *