Fläskfilé · Gryta · Helgmat · Kött · Lättlagat · Matlåda · Tessans Favoriter · Varmrätt

Fläskfilé med ädelost

fläskfile med ädelost

Jag har inte varit så imponerad av ädelost tidigare. Men som tur är har jag vuxit på mig lite och fått öva eftersom mannen är galen i ädelost. Vi gjorde den här grytan för ett tag sedan och det blev genast en favorit, riktigt gott!

4 port

Ingredienser
Fläskfilé
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
140 g Kvibille Gräddädel
1 tsk soja
salt & peppar

Serveras med potatisgratäng och valfri sallad

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor.
  2. Stek dem i omgångar i stekpanna tills de fått fin färg.
  3. Blanda i vattnet i stekskyn och vispa runt och sila sedan skyn.
  4. Värm skyn och grädden i en kastrull och dela ädelosten i mindre bitar och lägg i kastrullen. Värm under omröring tills osten smält.
  5. Rör ner sojan och smaka ev. av med salt och peppar.
  6. Lägg i köttet och låt sjuda i cirka fem minuter.

Klart att servera!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *