Äpplen · Äpplen · Bakverk · Efterrätt · Lättlagat · Paj · Tessans Favoriter

Knäckig äppelpaj

knäckig äppelpaj

Nu är julen utstädad här hemma. Den får gärna flytta in tidigt hos oss men efter julafton vill jag plocka undan så fort som möjligt.

Idag ska vi äta gott här hemma. Till förrätt blir det toast skagen och till varmrätt var vi sugna på Oxfilé provencale. Efterrätten blir en gammal favorit som det inte finns någon recept på här på bloggen än men jag kommer att uppdatera med det receptet senare.

Idag tänkte jag lägga in ett recept på ytterligare en äppelpaj som också är väldigt lättlagad och god!

Ugn: 175 grader

Ingredienser

6 st äpplen
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Serveras med: Vaniljkräm

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva äpplena och lägg i en smord ugnform.
  3. Smält smöret och blanda i socker, havregryn, mjöl, bakpulver, sirap och mjölk.
  4. Fördela blandningen över äpplena och ställ sedan in i ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått en gyllenbrun fin färg.

Hoppas det smakar!
/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *