Banan · Efterrätt · Glass · Tessans Favoriter

Heta bananer med kokoskolasås

Vi fick vara utan den här efterrätten på nyår eftersom jag tydligen låtit barnen äta upp alla bananer och när jag väl kom på det så var alla affärer stängda. Jag chansade på att macken skulle ha bananer men dom hade nog all frukt utom just bananer. Så efterrätten på nyår blev glass och maränger i stället.

Däremot så åt vi den här efterrätten igår och varje gång vi äter den så säger vi alltid ”det här måste vara en av dom godaste efterrätterna”.

Ingredienser

2 dl kokosmjölk (minst 15% fett)
0,5 dl socker
0,5 dl vit sirap
3-4 st bananer (se till så att varje person får 3 bitar var)
1 msk smör
1 msk farinsocker
1 tsk mald ingefära
1 krm chilipulver
1 msk pressad lime
vaniljglass
kokos

 

Gör så här:

  1. Blanda koksmjölk, socker och sirap i en vid kastrull. Koka såsen på hög värme tills den börjar tjockna, ca 5 minuter. Låt den sedan svalna något.
  2. Dela bananerna i bitar och stek dom i smör på svag värme.
  3. Blanda farinsocker, ingefära, chili och limesaft och blanda det med bananerna i stekpannan medan de värms.
  4. Servera bananerna med vaniljglass och kokoskolasåsen. Strö lite kokos uppe på glassen.

Nu är det bara att äta och njuta och du kommer inte att bli besviken!

 /Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *