Sås · Smått & Gott · Tessans Favoriter

Sås till kebabkött

kebabsås

Kebab hemma har aldrig varit någon favorit hos mig. Då vi har köpt färdig kebab i förpackning så har den alltid varit så tjock. Jag vill ha tunna bitar! Men så fick jag ett tips av min svägerska om ett märke som dom hade provat och det var tunna, goda bitar. Så vi provade och dom var kanon! Järvsö kebab heter den vi provade och här tänkte jag lägga ut receptet på kebabsåsen som vi åt till detta.


Ingredienser

2 dl gräddfil
1 dl créme fraiche
3 msk majonäs
1/2 dl fanta apelsin
1/2 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
cayennepeppar

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser (vitlöken pressas ner).
  2. Ställ kallt innan servering.

/Tessan

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *